Waarom moeten alle verloren tanden worden vervangen?

Nadat u een tand had verloren, gaan de resterende tanden verplaatsen, verzakken en worden overbelast. Als gevolg van de verplaatsing kan het voedsel tussen de tanden vastzitten, de tanden worden moeilijk schoon te maken zodat ze na verloop van tijd ook worden beschadigd. Deze tanden kunt u dan tenslotte ook verliezen.

Welke mogelijkheden zijn er voor het vervangen van verloren tanden?

Er bestaan uitneembare of vaste mogelijkheden.

Uitneembare prothesen: prothesen, ook kunstgebit genoemd.

In gevallen waarin er geen tanden beschikbaar zijn die als pijler zouden dienen, en er geen kroon of brug kan worden gebouwd en er is ook geen optie voor een implantaat (Hier vindt u meer informatie over een implantaat), worden uitneembare prothesen gebruikt.

De prothese kan gedeeltelijk of volledig zijn. Gedeeltelijke prothesen zijn met klemmen of verborgen verankeringen aan de bestaande tanden bevestigd. Voor het bevestigen van een volledige prothese wordt de anatomische vorm van de mondholte gebruikt. In afwachting van de definitieve prothese krijgt de patiënt natuurlijk tijdelijke tanden om het kauwen en de esthetiek te garanderen.

De tanden in de prothesen zijn gemaakt van acryl. In termen van esthetiek zijn deze perfecte replica van de echte tanden.

Vaste prothesen: kronen en bruggen.

Kronen en bruggen zijn vaste protheses die aan de resterende geprepareerde tanden, tandwortels of implantaten worden bevestigd.

De kronen en bruggen worden door ervaren tandtechnici binnen enkele dagen vervaardigd. In onze kliniek is echter ook de meest moderne CAD-CAM technologie beschikbaar, waarmee uw prothese zelfs binnen één uur kan worden vervaardigd.

De kronen en bruggen kunnen worden gemaakt van:

metaal-keramiek: populair omdat deze van goede kwaliteit zijn, esthetisch zijn en een betaalbare oplossing bieden. De frame is metaallegering die met een keramische laag bedekt is. Deze prothesen zijn uiterst betrouwbaar, duurzaam en ook esthetisch dankzij de porseleinen bedekking.

gold-keramiek: de frame is van goud legering gemaakt. Deze maakt een uiterst nauwkeurige pasvorm mogelijk. Goud heeft een natuurlijke antibacteriële werking en veroorzaakt geen allergie. Dankzij al deze kenmerken kunnen zulke prothesen in aanvulling op een goede mondhygiëne een bijzonder lange levensduur hebben.

zirconia-keramiek: volledig metaalvrije, de meest esthetische en meest natuurlijke prothese. De zirkonium en de keramiek bedekking zijn op dezelfde wijze lichtdoorlatend als natuurlijke tanden. De prothese kan in de tech lab of zelfs binnen een uur in onze kliniek met CAD-CAM-technologie worden verevaardigd.