Esthetisch design voor meer succesvol privé-leven en carrière

Velen geloven dat orthodontie is alleen in de kindertijd mogelijk is, maar dit is niet zo. Met de huidige moderne orthodontische apparatuur wordt orthodontie voor volwassenen mogelijk. Hierdoor kan in veel gevallen het trekken van tanden worden vermeden. Een ander belangrijk punt in de volwassenheid is esthetiek. Er zijn nu volledig tandkleurige, vrijwel geheel onzichtbare apparaten die helemaal geen nadelen op het werk of in het privéleven hebben. Bij volwassenen is de enige manier van behandeling van de tanden is orthodontie met vaste apparatuur.

Bij kinderen sneller en eenvoudiger

Het is van groot belang dat orthodontie al in de kindertijd wordt gestart, omdat het op deze manier kunnen het verwijderen van later gezonde definitieve tanden of grote chirurgische ingrepen worden vermeden. In sommige gevallen is het voldoende om een uitneembaar apparaat te dragen en het is dan niet meer nodig om een vast apparaat op oudere leeftijd te dragen. Een ander voordeel is dat kinderen aan de apparatuur makkelijker gewend raken, zodat ze een betere ervaring met de behandeling hebben.

De typische periode van uitneembare orthodontische apparatuur is de kindertijd, met uitzondering van een paar speciale gevallen. De behandeling kan direct na het verschijnen van de eerste definitieve tanden worden begonnen. Dit gebeurt meestal in 6-7 jaren leeftijd. Deze periode is belangrijk omdat veel apparaten alleen met gemengd gebit kan worden gebruikt om goede resultaten te bereiken. Deze periode kan tot enkele jaren duren, afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Behandeling met een vast apparaat kan in de tienerjaren worden gebruikt, wanneer alle melktanden zijn uitvallen. Tijdens deze periode zijn de beenderen nog flexibeler dan bij volwassenen, waardoor de behandeling sneller en eenvoudiger kan worden uitgevoerd. Het vaste apparaat moet men meestal 1,5 jaar dragen en dan komt nog een uitneembaar apparaat gedurende 1 jaar ‘s nachts zodat de tanden zich volledig op hun plaats kunnen stabiliseren.

Vaste orthodontische behandeling:

  1. Het onderzoek van de positie van de tanden en kaken.
  2. In het bezit van deze informatie zal de arts een behandelplan opmaken en de kosten schatten.
  3. Afdruk van de boven – en onderkaak en twee speciale röntgenopnamen maken. De monsters gegoten uit de afdruk en de röntgenfoto’s zijn nodig voor de arts om een alomvattende en geïndividualiseerde behandelplan te kunnen maken. In het bezit van dit behandelplan kunnen al de exakte kosten van de behandeling worden gecalculeerd.
  4. Het hechten van de vaste orthodontische apparatuur en een gedetailleerde informatie omtrent de toepassing en overige wetenswaardigheden.
  5. De patiënt moet iedere 4-6 weken naar de kliniek terugkomen om de apparatuur regelmatig aan te passen. Deze fase van de behandeling duurt ongeveer twee jaar.
  6. Het verwijderen van het vaste aparaat met een speciale techniek, waar het glazuur van de tanden compleet wordt beschermd.
  7. Het uitneembare apparaat moet gedurende 1 jaar worden gedragen. In deze periode kunnen de tanden zich compleet stabiliseren op hun nieuwe plaats.

Het is belangrijk om de beugel regelmatig te reinigen!

Bij het dragen van een orthodontisch toestel moet men meer aandacht aan de reiniging en de regelmatige zorg besteden. Wij zullen u laten zien hoe u de beugel goed kunt schoonmaken.

Het is de moeite waard om al aan het begin meerdere mondverzorging producten te kopen, omdat de beugel meer zorgvuldige zorg en reiniging behoeft. Voor dit doel zijn verschillende monddouches, tandheelkundige floss en speciale tandenborstels beschikbaar.

Als u een beugel draagt dan moet vooral erop letten dat de plekken tussen de tanden en het tandvlees en tussen de tanden goed worden gereinigd. Het is verder de moeite waard om een tandenborstel te kopen die speciaal voor dit doel werd ontwikkeld. Deze moeten regelmatig worden vervangen. Helaas, een beugel kan nooit perfect worden gereinigd daarom is het de moeite waard om ongeveer elke 3 maanden naar een tandarts te gaan om een professionele reiniging te laten maken.

Het kiezen van juiste voedsels is ook belangrijk: het ziet niet mooi uit wanneer een levensmiddel in de beugel vastzit, het is bovendien een risico van infectie.De taarten, bonbons en snoepjes kunnen ook een bedreiging vormen, omdat deze de kans van tandbederf verhogen, omdat ze in de beugel vastzitten.

Uitneembare beugels zijn gemakkelijker schoon te houden. Deze moet u elke avond uitnemen en met tandenborstel, tandpasta of een speciale reinigingsvloeistof heel grondig schoonmaken.

U kunt ook raad en advies van een tandarts zoeken om te ervaren hoe een bepaalde beugel het best schoon kan worden gehouden.