De behandeling met tandheelkundige implantaten kunt u van uw leven, het comfort en esthetiek weer genieten. U hebt meer zelfvertrouwen en een beter algemene geestelijke gezondheid als u tanden hebt die er goed uitzien, hetzelfde gevoel geven en net zoe goed kunnen worden gebruikt als uw originele tanden.

De modernste en tegelijketijd ook de veiligste vorm van vervanging van uw ontbrekende tanden zijn de tandheelkundige implantaten. Wij bij Dental Palace brengen jaarlijks honderden implantaten in. Gebitsimplantatie is bij ons routine geworden door de jaren heen. De procedure wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, zodat u tijdens de operatie geen pijn voelt.

Bezoekt u ons in het kader van een gratis overleg zonder alle verplichtingen. We vertellen u dan of de interventie in uw geval mogelijk is, en u kunt onze experts over de details vragen.

Wat is een tandheelkundig implantaat?

Het is een zeer krachtig, kleine schroef van biocompatibel metaal en keramiek. Dit wordt in het kaakbeen, in de plaats van de wortel van de ontbrekende tand geïmplanteerd. Het implantaat dat de tand stabiliseert, wordt onder plaatselijke verdoving, ambulant, chirurgisch geïmplanteerd.

Na de osseointegratie, waarbij het tandheelkundige implantaat in het bot ingroeit, wordt het implantaat een onderdeel van ons lichaam.

Het implantaat is een kunstmatige tandwortel, die na genezing tot een deel van ons lichaam wordt en zich gedraagt als een natuurlijk onderdeel ervan.

De vorm van het gezicht blijft behouden

Het implantaat geeft de kracht van de kauwspieren door aan de kaak. Wanneer tanden ontbreken of wanneer een conventionele prothese op hun plaats komt dan oefenen deze krachten geen invloed uit. Het bot valt geleidelijk terug en zelfs de vorm van het gezicht kan later veranderen.

De tanden hoeven niet te worden geslepen

Bij een conventionele brug moeten de gezonde tanden links en rechts van de ontbrekende tand geslepen worden en de brug wordt dan op deze manier erop bevestigd. Echter, als het tekort door een implantaat wordt vervangen, dan heeft dit geen effect op de tanden ernaast, en het natuurlijke tandmateriaal blijft intact.

Het implantatie-proces kan in drie fasen worden onderverdeeld:

 1. kaakchirurgie fase
  De procedure wordt onder plaatselijke verdoving en in steriele omgeving uitgevoerd. De duur hangt af van het aantal implantaten, maar in het algemeen kan men zeggen dat het inbrengen van een implantaat niet langer dan 45 minuten duurt.
  Het bot op het gebied van de implantatie wordt blootgelegd. De locatie van het implantaat wordt met speciale boormachines opgemaakt. Tenslotte wordt het schroef-implantaat ingebracht en de wondranden worden gehecht. De hechtingen worden na één week verwijderd, in deze periode geneest ook de gesneden wond.
 2. genezingsfase
  De herstelperiode duurt 1-6 maanden, afhankelijk van de kwaliteit van het bot en de oppervlaktebehandeling van het implantaat. Dit is de tijd die nodig is voor het implantaat om in het botweefsel te worden ingebouwd en om belastbaar te worden.
 3. bereiding van de prothese
  Na de genezingsfase wordt het tandvlees boven het implantaat met een speciale cirkelvormige gereedschap of een laserbundel verwijderd, en het implantaat wordt bereikbaar gemaakt. De bereiding van de prothese begint. Op het implantaat kan zowel een fixe prothese als een uitneembare prothese worden bevestigd. De prothese wordt in een tandtechnisch laboratorium slechts binnen enkele dagen, of in onze kliniek, met onze CAD-CAM apparatuur binnen enkele uren vervaardigd.
  Alvorens de inplanting van de volledige prothese zijn een omvattende medische behandeling van het complete gebit, het herstel van de mondhygiëne en de genezing van het tandvlees vereist. Voor de implantatie is een goede samenwerking van de patiënt en de perfecte reiniging van de tanden nodig. Voor de implantatie is voldoende hoeveelheid bot vereist.
  Het chirurgisch implantaat doet niet meer pijn en betekent noch in andere opzichten niet meer belasting dan andere gemiddelde tandheelkundige ingrepen. Bij veel ontbrekende tanden biedt het gelegenheid voor fixe bruggen in plaats van uitneembare kunstgebitten.

Implantaat systemen die in onze kliniek worden gebruikt

In onze kliniek is het Zwitserse implantaatsysteem Straumann beschikbaar tegen concurrerende prijzen. Dit systeem heeft een rijke en goed gedocumenteerde geschiedenis. De logische structuur van het systeem, alle ontwikkelingen werden door de chirurgen en professoren van de prestigieuze ITI (Internationale Team for Implantologie) ontworpen, uitgewerkt en getest en in vorm van protocols gerealiseerd. De premium categorie classificatie van het systeem is te danken aan het titanium IV materiaal en de speciale oppervlaktebehandeling. De actieve oppervlakte van deze implantaten bieden unieke voordelen voor hun dragers, waardoor ze al na 4-6 weken kunnen worden belast. De korte en smalle implantaten met een hoger draagvermogen en met een speciaal materiaal maken de implantatie op plaatsen mogelijk waar implantaties alleen door ernstige bottransplantatie of de verhoging van het sinus kunnen worden ingebracht. De implantaten zijn gemaakt van ongelegeerd titanium en zijn volledig vrij van allergenen. Straumann is aanwezig met haar service dienstverleningen in ongeveer 60 landen over de hele wereld, zodat niet alleen de instrumenten zeer eenvoudig beschikbaar zijn, men kan echter overal in de wereld een arts vinden die zich met Straumann implantaten bezighoudt.

Bij de ICX implantaten gaat de beproefde Duitse technologie gepaard met de hoogste Zwitserse oppervlaktebehandeling, wat betekent dat het product voldoet aan de eisen van het Duitse hoogste niveau. De oppervlaktebehandeling van de ICX® implantaten resulteert in combinatie met de noodzakelijke micro-ruwheid dat de mogelijkheid van verlies van implantaat in de herstelperiode vermindert. Dit heeft een positieve invloed op de botvorming en op de mechanische en biologische stabiliteit van het implantaat. Voor de vervaardiging van ICX® implantaten worden uitsluitend titanium met een hoge kwaliteit van 99% gebruikt. Het implantaat systeem is verkrijgbaar op bijna alle gebieden van indicatie.

Voor de implantaten in onze kliniek geldt levenslange garantie. Wij bieden bovendien een opnieuw-implantatie garantie van 10 jaar.

Maak en afspraak via één van onze contacten of vult u ons contactformulier in! Onze medewerkers zullen binnenkort contact met u opnemen. We wachten op uw aanmelding!